Alt du trenger å vite om brannklasser og -dører.

I ethvert byggeprosjekt er det viktig å velge riktige dører. Når det gjelder branndører er det helt avgjørende. Hos Daloc lager vi dører med et formål, og et av de aller viktigste er å kunne stå imot flammer.

Men hvordan vet man om en dør er godkjent eller ei? Ja, det kan være vanskelig med brannregler, brannklasser og sertifiseringer. På denne siden har vi samlet informasjon som er god å ha når du skal kjøpe brannklassifiserte dører til ditt byggeprosjekt.

Og husk at du alltid kan kontakte oss dersom du har noen spørsmål. Det er tross alt livsviktig at det blir riktig.

Brannklasser – slik fungerer de.

Man kan dele inn brannbeskyttelse av dører i tre hovedkategorier: reaksjon ved påvirkning av brann, brannmotstand og branngasstetthet. Det er helheten som er viktig, branngasstettheten kan jo for eksempel være dårlig selv om døren har god brannmotstand. Ta for eksempel entrédører til leiligheter, der er det ekstremt viktig at giftige branngasser ikke sprer seg til de som bor der.

Det finnes mange ulike betegnelser som forklarer hvilke regler og klassifiseringer døren oppfyller – for eksempel A2-s1,d0; EI2 15/EW60 og S200. Forvirret? La oss hjelpe deg å rydde opp i begrepene.

Vi hjelper deg gjerne.

Vi vet at dette med dører ikke er så enkelt som det kan se ut som. Derfor hjelper vi deg gjerne med det du trenger for at prosjektene dine skal lykkes. Du kan trygt støtte deg på vår kunnskap uansett hvor du er i prosessen. På den måten unngår du unødvendige kostnader og ubehagelige overraskelser.