FAQ - Ofte stilte spørsmål.

Her kan du lese svarene på de vanligste spørsmålene vi får. Har du flere spørsmål eller ønsker du mer informasjon? Ikke noe problem. Under Support finner du nærmeste vei til rett person som kan hjelpe deg.

Ja, det er mulig å bestille dører tilpasset spesielle veggåpnings- eller ved behov.

Ja. Pristillegg kommer normalt i tillegg. Kontakt selgeren din.

Om du er interessert i å bytte dør i leiligheten eller borettslaget ditt kan du lese mer under "Den ultimate leilighetsentrédøren". Hvis du vil kjøpe en av våre andre dørtyper kan du gjøre det hos en av våre forhandlere som du finner her.

Ja, det kan du. Ta kontakt med selgeren din så får du hjelp.

Nei. En løsning kan være å kontakte et logistikksenter slik at vi leverer til en spedisjonssentral som så sender ut dørene.

Bestillingen er låst mellom 4 og 8 uker før produksjonsstart, avhengig av design og detaljer. Unntak finnes.

Gjeldende leveringstid avhenger av dørmodell og design. Ta kontakt med en selger. Har du det skikkelig travelt, er et utvalg av våre dører tilgjengelig hos våre lagerførende forhandlere.

Leveringstiden er oppgitt på ordrebekreftelsen. Men du kan kontakte selgeren du bestilte dørene fra hvis du ønsker mer informasjon.

Det finnes dører på lager hos våre lagerførende forhandlere  i Oslo og Stavanger.

Hva en dør, port eller luke koster avhenger av type dør, størrelse, valg av overflate og hvilke beslag den skal ha, samt om den skal være i tre eller stål. Ta kontakt med din selger eller send oss ​​en forespørsel så får du et tilbud på de aktuelle dørene. Hvis du er interessert i å bytte dør i din leilighet eller borettslag, kan du sende en forespørsel her.

Hvis du er interessert i å bytte dør i leiligheten eller borettslaget ditt kan du lese mer under "Den ultimate leilighetsentrédøren".

Det er enkelt å finne ut hvordan døren skal henges. Lukk døren. Stå på siden der hengslene er synlige. Er hengslene til venstre? Da er det en venstrehengt dør. Er hengslene til høyre? Da er det en høyrehengt dør.

Det er samme pris.

Ja, det finnes. Les mer i Dørkatalogen

Det er selvsagt ikke helt umulig, det er et spørsmål om tid og bråk, som innbruddstyver vanligvis ikke liker. Våre sikkerhetsdører oppfyller alle krav til respektive motstandsklasse EN 1627. Se ytterligere informasjon om innbruddsklassifisering her.

Både S33 og S43 oppfyller RC 3 (motstandsklasse), men Daloc S43 er spesialdesignet for leiligheter og har en flerpunktslås som ytterligere forbedrer innbruddssikringen. Daloc S33 sikkerhetsdør kan også brukes til leiligheter, men er mer fleksibel med tanke på innfesting fordi den for eksempel kan utstyres med en elektrisk lås for gjennomgangssystemer etc. som i dag ofte forekommer i næringseiendommer og kjøpesentre med opprettholdte klassifiseringer.

Ja, det er mulig å bestille dører tilpasset spesielle veggåpnings- eller ved behov.

Ja, det er to alternativer, speilplate og D-modellene med fiberplate. Ta kontakt med din kontaktperson i Daloc så kan de fortelle deg mer.

Minus 5 mm. pluss 14 mm. (Veggtykkelsen skal være minst 87 mm. og maks 490 mm.)

For modulmål 10x21 har våre ståldører og tredører for eksempel ytre karmmål (KYM) på 990x2093 mm. Høysikkerhetsdører i samme modulmål (S9-serien) har KYM 990x2090 mm.

Daloc S10 kan males i alle våre standardfarger. For større kvanta kan S10 fås i spesialfarge. Les mer i Dørkatalogen

Den er mellomgrå, snarlik NCS S 5502-B

Karmmål minus mål angitt for den spesifikke dørmodellen i dørguiden, f.eks. "når enkeltdøren åpnes i 90 grader, avviker 45 mm fra lysmålet på en S30".

Nei, fordi det avhenger helt av dørens beslag. Kontakt selgeren din for mer informasjon.

Nei

Alle dører er malt i vannbåren miljøvennlig maling og for å gi bedre leveringsberedskap finnes en rekke NCS-farger som standard. Andre NCS-farger tilbys på forespørsel. Les mer i Dørkatalogen

Ja, det kan man (ta kontakt med din selger).

Normalt to skjulte, og to synlige. Beslag og størrelse på døren kan begrense. Det er fire plasseringer av karmoverføringer som ovenfor, men du kan aldri velge mer enn tre samtidig. Dører med fem tapper (S63) kan aldri ha mer enn én utvendig karmoverføring.

Ja, begrenset til grunnfarger i følge vår nettside. Også forskjellige laminatplater kan kombineres. Forskjellige farger på a- og h-side bygger på forhåndslakkerte plater som har visse dimensjoner. Dørstørrelse og dørtype kan medføre begrensninger. Les mer i Dørkatalogen

Ja. Det vil dog føre til tap av klassifiseringer.

Det er enkelt å finne ut hvordan døren skal henges. Lukk døren. Stå på siden der hengslene er synlige. Er hengslene til venstre? Da er det en venstrehengt dør. Er hengslene til høyre? Da er det en høyrehengt dør.

Det avhenger av monteringen. Våre sikkerhetsdører er innbruddsklassifisert for både innvendig og utvendig montering.

Nei, det er ikke produkter vi tilbyr. Dette er fordi verken brannsikring eller innbruddssikring kan garanteres med den gamle karmmonteringen.

Det avhenger av dørtype. Se i respektive dørs produktfaktablad eller ta kontakt med selgeren din så får du hjelp.

Hvis dobbeltdøren har for eksempel modulmål 20x21 passer den best i åpningen 2010x2105. Men det avhenger av f.eks. dørmodell, se respektive dørs produktfaktablads måletabell eller spør din kontaktperson.

Nei, dette er et tilvalg.

Det skal alltid være to skruer der hengslene sitter. Etter det styrer klassifiseringen antallet (se hver karms respektive monteringsanvisning).

Riktig skrue er forskjellig avhengig av veggmateriale (betong, trestendere eller stålstendere, etc.). Se monteringsanvisningen her for riktig monteringsskrue.

Det er detaljert veiledning om hvordan du justerer dette i karmens monteringsanvisning. Du kan laste dem ned her.

Elastisk fugemasse. Nei.

Riktig skrue er forskjellig avhengig av veggmateriale (betong, trestendere eller stålstendere, etc.). Se monteringsanvisningen her for riktig monteringsskrue.

Unbrako/sekskantnøkkel størrelse 12 til stålkarmer og størrelse 10 når du skal montere trekarmer. Sekskantnøkkel 4 mm for justerbare hengsler.

Ja. Hele spaltedybden mellom karmen og veggen skal dyttes med ikke-brennbar isolasjon.

 

 

Nei. Se monteringsanvisningen for din dørmodells karm for ytterligere informasjon om fuging. Du kan laste dem ned her.

Se montering- og bruksanvisningen som du kan laste ned her.

Nei, vi tilbyr ikke den tjenesten. Vi kan sikkert komme med noen tips om monteringsfirma avhengig av region osv. Tenker du på å bytte dør i leiligheten eller borettslaget kan du lese mer om det her

I porøse og dårlige vegger brukes med fordel monteringsplate eller monteringsprofil som er en sterk L-profil. Den festes på veggen der det er feste og så monteres dørkarmen i L-profilen. Monteringsprofilene Daloc leverer på bestilling er 3 mm.

Nei da, du leverer nøkkelen på morgenen og kommer hjem til en ny sikkerhetsdør – akkurat slik som du vil ha den. Vanskeligere er det ikke. Du kan lese mer om dørbytte her.

Ja, på ståldører. Men i enkelte tilfeller også på tredører. Kontakt gjerne din kontaktperson hos Daloc hvis du vil vite mer.

Nei (pga. brennbart materiale). Treterskler er derimot ok i ståldører opp til brannklasse EI30.

Se respektive monteringsanvisning for gjeldende karmtype som du kan laste ned her. Der angis maksimalt veggåpningsmål.

Ja, det er ikke noe problem å tilpasse dørstørrelsene til andre mål. Målene i produktinformasjonen er kun et eksempel på standardstørrelser.

Ja, de er testet og sertifiserte i brannklasse A60/EI60. Les mer om våre sikkerhetsdører her..

Nei. Med maks 6 mm dørglipe samt ubrennbart gulvmateriale kan brannklasse opprettholdes for både 30 og 60 minutter.

Låsklasse 4, for eksempel ASSA 510, 511 og 2500.

38 dB. Samme for dobbeltdør. For høyere lydreduksjon anbefales ståldør med innfelt mekanisk terskel, alternativt anslagsterskel.

S200 er en klasse for varme branngasser (200°C) og Sa er en klasse for kalde branngasser.

Så langt har vi aldri vært borti en ikke-sertifisert, det vil si egendeklarert, sikkerhetsdør som klarer innbruddsklassen. Dersom en produsent ikke har latt en uavhengig tredjepart (f.eks. SBSC med «øyet») vurdere og sertifisere sitt produkt, er det ingen som garanterer at dørens innbruddssikring er på riktig nivå. Vi har valgt å få våre dører sertifisert av en tredjepart fordi vi ser det som en trygghet for kunden og deres kunder å være helt sikre på at sikkerhetsdørene som skal monteres i bygget oppfyller kravene.

Dette avhenger av hvor døren er plassert og hvilke egenskaper som kreves av døren. Sjekk med for eksempel en brannkonsulent, forsikringsselskap eller akustiker.

Hvis den ovale låsesylinderen er utstyrt med godkjent sylindertilbehør, gjelder klassifiseringene. Sylindertilbehøret kan fås fra Daloc.

En RC2-dør er en standard ståldør eller massivdør uten den innebygde innbruddssikringen som finnes i RC3-dører. Derfor er det stor forskjell på innbruddssikre dører i RC2 og RC3. Angrepstid og verktøy som brukes i testen styres av risikoen tyven tør å ta. Hvis du for eksempel skulle bruke det samme brekkjernet som kan benyttes i RC3-testen, vil du bryte opp en RC2-dør på noen få sekunder. Les mer om innbruddssikring her.

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt?

Vi hjelper deg gjerne.

Vi vet at dette med dører ikke er så enkelt som det kan se ut som. Derfor hjelper vi deg gjerne med det du trenger for at prosjektene dine skal lykkes. Du kan trygt støtte deg på vår kunnskap uansett hvor du er i prosessen. På den måten unngår du unødvendige kostnader og ubehagelige overraskelser.