Den ultimate leilighetsentrédøren – Daloc Sikkerhetsdør.

Den ultimate leilighetsentrédøren – Daloc Sikkerhetsdør.

Kanskje er det å lage mat din store lidenskap. Kanskje du er en tålmodig nabo. Du kommer uansett til å elske den ultimate leilighetsentrédøren fra Daloc. Den setter effektivt stopp for matos og brann, støy og branngasser, kulde og trekk – og innbruddstyver

6 grunner til å velge den ultimate leilighetsentrédøren fra Daloc.

Det er ingen tilfeldighet at Daloc Sikkerhetsdør er Skandinavias mest solgte. Den er den ultimate inngangsdøren til leiligheter laget for å beskytte deg og dine naboer mot brann og innbrudd, støy og giftig røyk, kald trekk og ubehagelige lukt. Og den passer i de fleste miljøer. Selvfølgelig oppfyller den alle krav som stilles i lover og forskrifter.


Her er noen av fordelene:

Hva er det som plager nordmenn mest fra trappeoppgangen?

Mange blir forstyrret i sin egen leilighet helt unødvendig. Spørsmålet er imidlertid hva som forstyrrer mest?

For å finne ut av det, har vi gjennomført en undersøkelse i Norge. Over hver fjerde person i undersøkelsen mener at inngangsdøren slipper gjennom for mye lyd og lukt.

Hvilken vei velger tyven?

Hva foretrekker tyvene? Og hva unngår de helst? For å forstå hvordan du best beskytter deg mod innbrudd i leiligheten er det viktig å vite hvordan tyvene arbeider.

Klassisk eller ny og moderne?

Når man bytter til en sikker dør av stål skal man ikke trenge å gjøre avkall på utseendet.

Vi tilbyr deg et stort utvalg av farger, mønstre og overflater, og valgmulighetene gjør at du kan gjenskape det gamle miljøet med en ny sikkerhetsdør. Eller, om du heller vil, skape noe nytt og moderne.

Hvordan bytter vi ut leilighetsdører? Hvor skal vi begynne?

Uansett om det dreier seg om én eller mange dører, så er det egentlig ikke så komplisert å bytte dør. Forutsetningen er at dere tar tingene i riktig rekkefølge. For at det skal gå så smidig som mulig å bytte, har vi laget denne veiledningen til dere.De ti viktigste beslutningene ved bytte av dør:

1. Valg av dør.

Kontroller at døren er testet, typegodkjent og sertifisert og oppfyller alle gjeldende norske bestemmelser og lovkrav.

2. Farge og tilvalg.

Når dere har valgt dørleverandør, er neste steg å velge hvordan døren skal se ut, samt tilvalg.

3. Må vi bytte lås?

Låskassen er inkludert i alle Dalocs sikkerhetsdører. Det dere må finne ut, er om dere vil bytte ut de eksisterende låsesylindrene eller ikke.

4. Hva gjør vi med nøkler?

Hvis låsesylinderen må byttes ut, er det montøren sammen med noen i styret som tar seg av håndteringen av nøkler når døren er på plass. Hos Daloc har vi rutiner for dette.

5. Kalkyle og pris.

Dere får et tilbud for hele prosjektet, ut fra de tilvalgene dere gjør. Tilbudet vil ikke bare inkludere selve dørene, men også monteringen av dørene, avhendingen av gamle dører samt øvrige vilkår. Når dere sammenligner tilbud fra flere leverandører, må dere passe godt på at alle har de samme spesifikasjonene og monteringsutførelsen.

6. Hvordan varsler vi beboerne?

Normalt er det eieren av eiendommen eller styret som håndterer varslingen, men vi har prosedyrer for dette.

7. Hvem monterer døren?

Monteringen er en svært viktig del av dørbyttet. En feilmontert dør gir ikke samme trygghet, funksjon, levetid eller komfort.

8. Må vi bytte både dør og karm?

Ja, det er nødvendig for å kunne garantere trygghet og ytelse over tid! Noen dørselskaper monterer en enklere type karm i den eksisterende trekarmen. Det gir ikke samme sikkerhet.

Ved innbrudd er det ofte den gamle trekarmen som er det svake punktet, og med et brekkjern tar tyven seg inn på sekunder.

9. Hvor lang tid tar selve monteringen?

En normal montering tar ca. 3 timer. Beboeren kan være hjemme.

10. Hva gjør vi med dørene til entré, vaskerom og bod?

Det går ofte hånd i hånd med alderen på huset. Hvis disse dørene er gamle, kan det være klokt å bytte dem ut samtidig med dørene til leilighetene, ettersom de ofte ikke oppfyller dagens brannkrav med mer. Kostnadsmessig er det også en fordel å bytte dem ut samtidig.

Daloc ned til hver minste detalj.

Det er ikke så vanskelig å lage en dør. Men å lage en dør som motstår innbruddsforsøk og over 900°C i en brann for eksempel, det er komplisert. Det er de små detaljene som utgjør hele forskjellen. Det sitter dypt rotfestet i selskapet vårt, at det vi lager skal være skikkelig kvalitet – det er en egen verdi i seg selv.

Her kan du fordype deg i de detaljene som til sammen skaper en dør med et formål.

Dørenes livssyklus.

Våre dører er produserte på en miljømessig bærekraftig måte, slik at de på forskjellig vis gjør nytte, som for eksempel å stoppe flammer, støy og innbruddstyver.

De er også laget for å vare lenge. Det er ikke uvanlig at våre ståldører overlever bygningen de sitter i, og da kan de gjenbrukes. Eller gjenvinnes opp til 97 prosent.

Daloc-dør til ditt hjem, din forening eller eiendom?

Det er enklere enn du tror - og skaper et stille og trygt hjem. Og fornøyde naboer.

Vi hjelper gjerne til.

Dører kan være vanskeligere enn man tror. Det er mye å ta hensyn til, som for eksempel mål og beslag, regler og klassifiseringer, karmer og terskler. Men om du tar kontakt med oss så blir det betydelig enklere.