Klimatisk påvirkning på dører i følge EN 12219

Våre ståldører i ytterdørsutførelse Y30, Y33 og Y43 fåes som klimadør i klasse 3 i følge EN 12219, for klima A og D.

Utmerkede resultater med harde testkrav gir en dør som skaper et bedre og triveligere inneklima med mindre energitap. Et godt valg for både deg og miljøet.

Klimadører fra Daloc.

Ståldør Daloc Y30 samt sikkerhetsdør Daloc Y33 og Daloc Y43 er CE-merket etter Byggproduktdirektivet og følger dermed dørstandard EN 14351-1 for ytterdører. Dørenes formstabile konstruksjon gjør at de dessuten oppfyller kravene for klasse 3 (den høyeste klassen) i følge EN 12219, klimatisk påvirkning på dører, for klima A og D som er de mest krevende testkravene. Det innebærer følgende ved testtemperaturer 18°/23°C (klima A) og -15°/23°C (klima D):

  • Maksimal bøyning/vridning av dørblad i forhold til karm innen 2 mm.
  • Lufttetthetsklasse 4 (høyeste klasse) i følge EN 12207 som innebærer maks luftlekkasje om 3m3/h*m2 som leder til mindre energitap.
  • Stengingskraft klasse 4 (nest høyest klasse) i følge EN 12217 som innebærer stengingskraft innen 10N.

For at kravene skal oppfylles kreves at samtlige egenskaper skal være oppfylt under de respektive testede temperaturer og uavhengig av inn- eller utadgående montering.

Vi hjelper deg gjerne.

Vi vet at dette med dører ikke er så enkelt som det kan se ut som. Derfor hjelper vi deg gjerne med det du trenger for at prosjektene dine skal lykkes. Du kan trygt støtte deg på vår kunnskap uansett hvor du er i prosessen. På den måten unngår du unødvendige kostnader og ubehagelige overraskelser.