Krav for branngasstetthet dører.

Det finnes flere gode grunner til å velge en branngasstett dør. Du øker tryggheten i alle mulige slags miljøer. Men hva gjelder for branngasstetthet og branngasstette dører? Vi kan rydde opp i de ulike begrepene.

Branngasstetthet Sa og S200.

Hva innebærer branngasstetthet for deg som arkitekt eller entreprenør? Hva betyr Sa og S200? Hvilken dør skal du velge?

Slik er det: Begge klassene brukes for å redde liv. Hvor døren skal monteres er avgjørende for hvilken klasse du skal velge. Branngasstettheten S er dørens evne til å redusere branngass- og røyklekkasje fra en side av døren til den andre. Betegnelsene a og 200 refererer til kald, respektive varm gass. Hvis døren oppfyller klasse S200 tilfredsstiller den også kravene for klasse Sa.

For oss er det helt logisk. Å puste inn giftig branngasser og røyk er den vanligste dødsårsaken ved brann. Det skjønte vi allerede i 2007, da vi var innovative og introduserte branngasstette dører i vårt utvalg. Å velge en branngasstett dør fra Daloc betyr at du følger alle regler samtidig som du beskytter mennesker. Sunn fornuft, og en billig livsforsikring.

Dører med klasse Sa har gjennomgått tester ved røyktemperatur 20°C og trykkforskjell på 25 Pa. Maksimalt tillatt lekkasje for Sa er ca. 15 m3/h for enkeltdører og 24 m3/h for dobbeltdører. Klasse S200 har blitt testet ved 200°C og trykkforskjellen 50 Pa. Det tillatte lekkasjenivået er 20 m3/h for enkeltdører og 30 m3/h for dobbeltdører.

Les mer om branngasstetthet

Vi hjelper deg gjerne.

Vi vet at dette med dører ikke er så enkelt som det kan se ut som. Derfor hjelper vi deg gjerne med det du trenger for at prosjektene dine skal lykkes. Du kan trygt støtte deg på vår kunnskap uansett hvor du er i prosessen. På den måten unngår du unødvendige kostnader og ubehagelige overraskelser.