Dette er det som plager nordmenn mest.

Matos, hunder som bjeffer, røyking, skrikende barn… Det er mange ting fra trappeoppgangen som kan forstyrre hvis du bor i leilighet. Spørsmålet er imidlertid hva som forstyrrer mest? 

For å finne ut av det, har vi gjennomført en undersøkelse blant nesten 100 personer i Norge. De ble bedt om å liste opp de tre tingene som irriterte dem mest.

Her er resultatet:

Rop og skrik 52,9 %

Ikke helt uventet ligger lydrelaterte forstyrrelsesmomenter helt på topp. Det som forstyrrer mest, er rop og skrik fra trappeoppgangen – kanskje etter en fest når deltakerne er på vei hjem. Hvis du da ligger og sover, er det lett å bli forstyrret.

Tobakksrøyk 43,7 %

Etter hvert som færre røyker, er det naturlig at toleransenivået ikke er like høyt som tidligere. Dette gjenspeiles i resultatet. Tobakksrøyk som siver inn fra trappeoppgangen, er det nest største forstyrrelsesmomentet i denne undersøkelsen.

Bråk 42,5 %

Høylytt bråk i trappeoppgangen høres ofte inn i leiligheten. Hele 42,5 % blir forstyrret av dette.

Matos 40,2 %

Forstyrrende lukter som finner veien inn fra naboens leilighet, er det mange som irriterer seg over. En av de mest inntrengende luktene er matos. Over 40 % synes det er irriterende.

Dører som smeller igjen 23,0 %

Du har akkurat sovnet og vekkes av at døren til naboen smeller igjen med et brak. Dette er noe som irriterer svært mange. Siden det ofte er gjenlyd i trappeoppganger, er denne lyden vanligvis svært merkbar.

Bjeffende hunder 14,1 %

Det er ikke bare høylytte mennesker som er forstyrrende, også våre firbente venner fører til irritasjon. Hunder som bjeffer i trappeoppgangen inntar sjetteplassen på listen.

Lyd fra heisen 8,0 %

Heisdører som åpnes og lukkes. Lyd fra heisen når den starter og stopper. Dette kan være forstyrrende, og særlig hvis leiligheten din ligger i nærheten av heisen. 8 % opplever det som irriterende.

Støyende barn 6,9 %

Når barna er på vei til skolen eller barnehagen om morgen, høres det gjerne i trappeoppgangen. Skriking og lek trenger inn i naboleielighetene. Kjenner du deg igjen? Det gjør nesten 7 % av respondentene også.

Over hver fjerde person i undersøkelsen mener at leilighetsdøren slipper gjennom for mye lyd og lukt.

Mange blir forstyrret i sin egen leilighet helt unødvendig. En effektiv måte å skape et triveligere hjem på, er å bytte inngangsdør. En leilighetsentrédør fra Daloc beskytter mot både støy og lukt fra trappeoppgangen takket være effektive tetningslister kombinert med isolasjon av mineralull og innvendige lydabsorbenter. Den kraftige og formstabile konstruksjonen beskytter deg også mot brann, giftige branngasser og innbrudd.

Send en forespørsel.

Hva koster en Daloc Sikkerhetsdør?

Vil du vite hva en sikkerhetsdør til din leilighet koster? Eller er dere flere som vurderer å bytte dører og leter etter pris på sikkerhetsdører? Forvalter du eiendommer eller er du med i styret i et borettslag og vil vite kostnadene forbundet med å bytte til sikkerhetsdører?

Fyll inn skjemaet under så får du et tilbud fra oss eller en av våre partnere. Du forplikter deg ikke til noe ved å sende inn denne prisforespørselen.

Legg gjerne ved et bilde (jpg, jpeg eller png og maks 10MB) av din gamle dør.

Daloc-dør til ditt hjem, din forening eller eiendom?

Det er enklere enn du tror - og skaper et stille og trygt hjem. Og fornøyde naboer.

Vi hjelper gjerne til.

Dører kan være vanskeligere enn man tror. Det er mye å ta hensyn til, som for eksempel mål og beslag, regler og klassifiseringer, karmer og terskler. Men om du tar kontakt med oss så blir det betydelig enklere.